بررسی آخرین وضعیت بیماری آنفلوآنزای A در خراسان جنوبی
قلندری: با توجه به اهمیت بحث آنفلوآنزای A جلسه ای اضطراری در استانداری خراسان جنوبی تشکیل و آخرین وضعیت آن با حضور کارشناسان بررسی و راهکارهای لازم درخصوص جلوگیری از ابتلای مردم ارائه شد.
مدیر گروه تخصصی پیش گیری و مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت استان گفت: مردم باید بدانند که این بیماری ویروسی به شدت مسری است و به خصوص گونه جدید آن که آنفلوآنزای A نام دارد مشترک بین انسان و پرندگان (اردک های وحشی و کبوتر) و بعضی پستانداران (خوک و اسب) بوده که با تغییر شکل از انسان به انسان هم قابل سرایت است.
دکتر بهلگردی افزود: 26 خرداد ماه امسال اولین مورد آن در ایران در پیدا شد که در حال حاضر به 196 نفر رسیده و به سرعت قابل گسترش است.وی ادامه داد: هنگام پاندمی آنفلوآنزای A، این ویروس می تواند 25 درصد افراد جامعه را مبتلا کند و 6 ماه تا دو سال به طول انجامد. ....
به گفته وی در زمان بروز پاندمی آنفلوآنزای A، 5 درصد هر جامعه ای نیاز به بستری دارند و مرگ و میر ناشی از آن یک تا 2 درصد است.
وی افزود: از بین کشورها آلوده ترین آن کشور عربستان است که بیش از 50 درصد مبتلایان، مسافران و زائران را درگیر کرده و در استان هم غیر از یک مورد که در ترکیه و سوریه مبتلا شده بقیه زائر مکه بوده یا با آن ها در تماس بوده اند.وی اظهار داشت: 15 تا 24 سال شایع ترین سن ابتلا به این بیماری است که در عمره های دانش آموزی و دانشجویی اتفاق افتاده است.
وی گفت: از 9 نفر مبتلایان استان 7 نفر مرد و 2 نفر زن هستند که به جز یک نفر بقیه مسافر حج بوده اند.وی تاکید کرد: خوشبختانه بعد از توقف سفرهای عمره شیوع بیماری تقریبا در استان کنترل شده و از افراد درگیر هم 98 درصد بدون دارو بهتر می شوند و این ها هم بیشتر افراد مسن یا کودکان هستند که باید چه در بیمارستان و چه در منزل دستورات پزشکی را کامل رعایت کنند.دکتر مجید بهلگردی اضافه کرد: وقوع پاندمی در کشور غیرقابل پیش بینی است، زیرا پاندمی به صورت موج می آید و این موج 6 تا 8 هفته طول می کشد و آن گاه موج بعدی که شدیدتر است می آید و ممکن است حدود 2 سال در منطقه وجود داشته باشد.وی مهم ترین راه انتقال آنفلوآنزای A را از طریق تنفس، عطسه و سرفه بیان کرد.
وی گفت: گروه های پرخطر افراد سنین بالای 65 سال، کودکان، بیماران قلبی-عروقی، افراد دیابتی و کسانی که داروهای خاص می خورند، می باشند که بهتر است بعد از مراجعه به پزشک در منزل استراحت کنند (7 روز) و دیگر افراد خانه نیز ماسک معمولی بزنند و بهداشت را رعایت کنند هیچ مشکلی آنان را تهدید نخواهد کرد.وی خاطر نشان کرد: با هماهنگی ادارات و سازمان های استان نظارت کامل انجام می شود و در مرزها نیز اعمال شدید موازین قرنطینه ای اجرا خواهد شد.استاندار خراسان جنوبی هم گفت: با وجودی که 5 درصد مبتلایان اثبات شده در استان ما هستند باید هشدارهای جدی به مردم داده شود و لازم است صدا و سیما، فرهنگیان و مروجین بهداشت مردم را با زبانی ساده از این امر مطلع کنند و چنانچه در اداره یا مدرسه ای فردی علایم این بیماری را داشت در منزل استراحت کند و مرخصی استعلاجی برایش صادر خواهد شد.
مرتضوی افزود: مردم ما هم باید در این مدت ضمن یافتن آگاهی لازم از روبوسی، دست دادن با مبتلایان یا کسانی که سرما خورده اند بپرهیزند، سازمان حج و زیارت هم الآن ضرورتی ندارد که اقدام به بردن زائران به عربستان و عتبات کند زیرا همان گونه که روزه و نماز واجب است و در حالات اضطراری انجام ندادن آن گناه محسوب نمی شود در این مدت از سفر به کشورهای مطرح شده جلوگیری کنند.
وی تاکید کرد: مراکز بهداشتی و درمانی بیشتردقت کنند و قبل از شروع مدارس برای اولیا جلسه بگذارند.توصیه های ضروری را ارائه و با پوستر و اطلاعیه در رسانه ها وصدا و سیما آموزش های لازم را به مردم بدهند.در این خصوص اعتباری خاص ابلاغ خواهد شد./ر.خراسان
لینک ثابتنظرات شما ()